Unge Mennesker er Vilde Med Brætspil

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Hver gang en ny generation kommer til, så sidder der nogle af de ”gamle” mennesker fra tidligere generationer, og ryster på deres hoveder. Det er en tradition der er ligeså gammel, som vores historiebøger. Unge mennesker har altid været set som oprørske og ustyrlige – og når de selv bliver ”gamle”, så tænker de det samme, om generationen der kommer efter dem. Det må åbenbart høre naturen til, at vi har så kritisk at syn på, hvad de unge mennesker går og laver.

Ofte er fordommene og bekymringerne dog ikke engang noget, der tager udgangspunkt i virkeligheden. Mennesker er nemlig komplicerede, og vi har hver især vores egen personlighed. Det kan derfor ikke undgås, at fordomme og stereotyper, selvfølgeligt er upræcise. Det hjælper da heller ikke, at den teknologiske udvikling gør, at det er svært at forstå hvad de unge mennesker går og laver. Børn der vokser op med en iPad i hånden tilgår selvfølgeligt verden på en anden måde, end dem der voksede op med Lego-klodser og sandslotte. Når vi ikke kan genkende vores egen barndom i den nye generation, så er det kun naturligt, at vi bliver bekymrede. Det betyder jo, at vi ikke helt forstår dem: det er svært at sætte os i deres sted. Hvad betyder det overhovedet, at dit teenage-barn er på ”TikTok”? Vi ved at det er en eller anden app, der køres på en moderne smartphone. Men er der noget vi skal være opmærksomme på der? Er det sundt, at de bruger så meget tid i dette digitale univers? Spørgsmålene er mange, og det er svært at få endegyldige svar på dem. Så det er klart, at vi bliver bekymrede.

Men bekymringerne er ofte overdrevne. Den unge generation er ikke værre, end enhver ung generation før dem. De skal nok klare sig, og de har sandsynligvis nemmere ved at navigere vores højteknologiske fremtid, end vi gamle nisser har. Alt håb er desuden ikke tabt! Modsat alle forventninger og stereotyper, så er de unge nemlig ikke forsvundet helt ind i den digitale verden. De er selv meget opmærksomme på de problemer det giver, at leve hele sit liv i cyberspace. Det betyder også, at de helt selv er kommet på løsninger.

Unge mennesker i dag er eksempelvis helt vilde med brætspil. Der var ellers mange der troede, at disse gammeldags analoge spil helt ville uddø. Hvordan kan et brætspil konkurrere imod de 100-vis af spil man kan få på en smartphone? Men det viser sig, at de unge gerne vil socialisere over fysiske spil. Det sociale behov i os mennesker kan ikke dækkes af skærme alene. Brætspillene har altså fået en renæssance, og vokser i popularitet år for år. Det er ikke bare de klassiske brætspil der bliver solgt igen: der bliver også lanceret nye og moderne brætspil for tiden!

- Advertisement -spot_imgspot_img
Nyeste
Related news
- Advertisement -spot_img