Sådan Får du Mere ud af Virksomhedens Møder

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Med undtagelse af enkeltmands-virksomheder, så er det praktisk talt umuligt, at have et job, hvor man ikke bliver indkaldt til møder. Et møde et jo trods alt bare et ord for, at to eller flere mennesker mødes og taler sammen. Når flere mennesker arbejder sammen om noget, så er de selvfølgeligt nødt til at kommunikere omkring det. Man kan ikke bare have 10 ansatte, der arbejder fuldstændigt uafhængigt af hinanden, og regne med at få gode resultater. Møder er altså en nødvendighed, uanset hvad man laver.

Møder kan dog godt være frustrerende at deltage i. Langt de fleste danskere finder det irriterende, at skulle deltage i en helt masse møder. Den primære grund til, at folk ikke bryder sig om at deltage i alle disse møder er, at møderne ikke føles produktive. Vi tager på arbejde for mere, end bare vores lønseddel. Hvis vi kun gik op i vores løn, så ville vi jo være ligeglade med, hvad vores tid på arbejdspladsen blev brugt til. Du tjener det samme, om du bruger 8 timer på at lave udregninger i Excel, eller sidder i et ligegyldigt møde i de 8 timer. Vores frustration over møderne er altså et tegn på, at vi får andet end penge ud af vores job. Dygtige medarbejdere er typisk stolte over deres resultater. De kan godt lide at løse de problemer, som de står overfor på arbejdspladsen. Når de finder møderne frustrerende, så er det altså et tegn på, at disse møder ikke er produktive. Timerne der bruges på møderne, kunne altså have været bedre brugt andre steder.

Da både virksomheden, og dens ansatte, går op i produktivitet, så er frustrerende møder altså et tegn på, at noget skal laves om. Det er værd at overveje, hvordan man kan forbedre virksomhedens møder. Det er nemlig noget der vil øge produktiviteten, og øge moralen hos de ansatte.

Der er en række ting man kan gøre for, at få mest muligt ud af virksomhedens møder. Først og fremmest så skal man sikre sig, at det er så let og smertefrit at arrangere møder som muligt. Et system til mødeplanlægning kan løfte den opgave, og løser i sig selv en helt masse hovedpiner. Når planlægningen af møder er systematisk, så ved alle hvad de kan forvente, og der er mindre friktion.

Det næste man bør gøre er, at have helt klare succes-kriterier for ethvert møde. Før du indkalder til et møde, så skal du have skrevet ned, hvad formålet er med mødet. Du skal også have en idé om, hvordan du helt præcist kan måle, om formålet er blevet opnået. Dette sikrer en rød tråd igennem mødet, og man spilder meget mindre tid på ligegyldige ting.

Sidst, men ikke mindst, så bør man indsamle anonym feedback. Lad alle mødedeltagere dele anonymt ud af deres indtryk af møderne. Du vil her kunne finde rigtigt meget feedback, der vil hjælpe dig med, at gøre de fremtidige møder mere effektive.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Nyeste
Related news
- Advertisement -spot_img