Regnbukser er Yt: Her er Det Moderne Alternativ

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Regntøj var meget længe en overset del, af garderoben, fra mode-verdenens side. Der var ligesom bare ikke fokus på, at gøre regntøj flot og attraktivt. Der er hundredvis af dygtigt designere rundt omkring i verden, der beskæftiger sig med at designe modetøj: og alligevel var der ikke nogen af dem, der beskæftigede sig med regntøj. Jeg tror meget af skylden ligger i, at de store modehuse har en tendens til at være placeret i lande, hvor vejret typisk er tørt og varmt. Hvis man som designer aldrig – eller kun meget sjældent – er nødt til at tage noget regntøj på, så er det nok ikke rigtigt noget man tænker over. Regntøj har altså nærmest været usynligt for mode-designerne, og derfor arbejdede de ikke med at designe det.

Det er dog heldigvis noget der har ændret sig indenfor det seneste årti. Flere og flere mode-designere er begyndt at kigge kritisk på den måde, som regntøj er designet på. Det klassiske regntøj var ikke særligt pænt. Det var kedeligt, og farverne var ikke ligefrem de bedste. Når man bor i Danmark, hvor det regner meget ofte, så er det ret frustrerende kun at have grimt regntøj. En stor procentdel af ens liv udendørs kommer nemlig til at blive domineret af hæsligt regntøj. Vi er derfor mange der er rigtigt glade for, at designerne har fået øjnene op for regntøjet.

Et af de helt store gennembrud indenfor regntøjs-mode er, at regnbukser til kvinder er helt og aldeles yt nu. Der var aldrig rigtigt nogen regnbukser der var super moderne: de var bare kedelige og intetsigende, som alt regntøj nu engang plejede at være. Men i takt med at designerne er begyndt at forbedre vores regn-look, så har de konkluderet, at regnbukser ikke står til at redde. Det er ganske enkelt ikke muligt, at lave regnbukser der er flotte og moderigtige.

Regnbukser har nemlig den udfordring, at de skal være lette og hurtige at tage på. Det betyder at de altid vil hænge og sidde rimeligt løst. Det går stik imod alt hvad moden dikterer for almindelige bukser! Hvis man designede moderigtige regnbukser ville de altså være virkeligt besværlige at tage af og på.

En lang dameregnjakke er derfor det moderne alternativ. Med en lang regnjakke er man praktisk talt dækket ligeså godt ind, som med et par regnbukser, men kan gøre det på moderigtig vis. Det er faktisk også mere praktisk, med en lang regnjakke. Man behøver nemlig ikke at tage sine sko eller støvler af, når man skal i regntøjet. Den lange dameregnjakke er derfor lettere at hoppe i, og betydeligt mere attraktiv at se på.

Innovationen indenfor regntøj fortsætter selvfølgeligt, og måske det en dag lykkes, at lave moderigtige regnbukser. Ind til da, er jeg i hvert fald rigtigt godt tilfreds med de nye og flotte regnjakker!

- Advertisement -spot_imgspot_img
Nyeste
Related news
- Advertisement -spot_img